Aktuelt

Meld deg på informasjonskveld med Tine Krøner

IoPT forsker og student

«Metoden man benytter i IoPT vil jeg ikke engang prøve å forklare fordi den ganske enkelt overskrider grensene for hva vi har erfaring om og kan forestille oss. Det nytter like lite som å prøve å forklare en fargeblind nyansene i en verden den opplever som ikke er fargeblind. Den som aldri har prøvd noen form for konstellasjoner har ingen mulighet for å forstå eller forestille seg hvordan den virker, det må erfares».

Informasjonskveld vil bli satt opp fysisk og via zoom. Ta kontakt ved interesse.

Tilbakemeldinger fra tidligere deltakere på online gruppeterapi

«Terapi i gruppe er en fantastisk måte å gå ut av komfortsonen og likevel oppleve mye trygghet.»

Linda

«Metoden man benytter i IoPT vil jeg ikke engang prøve å forklare fordi den ganske enkelt overskrider grensene for hva vi har erfaring om og kan forestille oss. Det nytter like lite som å prøve å forklare en fargeblind nyansene i en verden den opplever som ikke er fargeblind. Den som aldri har prøvd noen form for konstellasjoner har ingen mulighet for å forstå eller forestille seg hvordan den virker, det må erfares»

Irene Tandberg, 24 år

«Det har vært sterkt å gå i gruppeterapi hos Veronica og Tine- på godt. De to utfyller hverandre og holder et trygt og godt rom for deltakerne. De stiller de spørsmålene som skal til for at prosessen kommer dypere. Noe av det som sitter igjen i meg nå, etter to semester med gruppeterapi, er at vi alle er så like. Vi deler så mange frykter, gleder og tanker. Det er så mye kraft og støtte å hente i en sånn gruppe. Jeg har fått noen store, nye innsikter i hvorfor jeg gjør som jeg gjør, og det gjør meg rausere med meg selv.»

Kristine Jakobsen, 48 år

«Jeg har brukt mange år av livet mitt på å finne fram til meg selv, uten å egentlig komme noen vei. Jo eldre jeg har blitt, jo mer bevisst har jeg blitt på at jeg ikke var hjemme i meg selv, og at det var noe som manglet. Nå har jeg begynt å forstå at alt jeg har prøvd å være, gjøre, flykte fra, er overlevelsesstrategier og illusjoner. Jeg har prøvd ulike former for samtaleterapi for å finne fram, men det er først gjennom intensjonsmetoden at jeg har fått til å bli bevisst alle lagene med illusjoner og overlevelsesstrategier. Det er forunderlig hvordan den setter meg i stand til å hente fram de mer diffuse følelsene og minnene som jeg ikke får tak på. Å forstå reaksjoner teoretisk, eller å bare snakke om det jeg allerede vet er bare å skrape i overflaten og hjelper lite. Intensjonsmetoden derimot, tar meg helt ned i dybden, til det som er ubevisst og som ikke har ord. Her får jeg endelig kontakt med meg selv og mine traumer og hvordan jeg har brukt overlevelsesstrategier for å fortrenge traumene. Da får jeg også tilgang til hva jeg egentlig trenger for å være trygg og til å bli klar over hvem jeg egentlig er innerst inne. Å få oppleve dette i en gruppe, å få koble seg på det innerste av andre mennesker, er en helt magisk og helbredende opplevelse. Særlig når traumene til en deltaker endelig kommer til overflaten og de forløsende tårene endelig får lov å slippe til - med den nydelige støtten fra terapeutene og de andre deltakerne. Det er spesielt å oppdage at traumene våre og strategiene for å slippe å kjenne på dem, veldig ofte er veldig like og at deltakerne gjerne har de samme reaksjonene i en prosess. Å oppleve den tilliten å kunne slippe alle fasader sammen med andre og våge å være absolutt hele seg, gir en trygghet helt i dybden.»

Christina